De markt van de juridische dienstverlening is voortdurend in beweging. De behoeften van cliënten veranderen. Niet alleen door wijzigingen in wet- en regelgeving, maar ook door veranderingen in de sector waarin zij opereren. Het speelveld van juridische dienstverleners verandert ook. Er komen nieuwe juridische dienstverleners bij, kantoren veranderen hun strategie, waardoor er concurrenten komen die er eerder niet waren. En in toenemende mate bieden nieuwe bedrijven, niet per se juristen, diensten aan die kunnen voorzien in de behoeften van cliënten…

Om relevant te blijven in deze markt en te zorgen voor een toekomstbestendige en groeiende praktijk, is business development en marketing essentieel. Met een drukke praktijk blijft er vaak onvoldoende tijd over om gestructureerd na te denken over je eigen doelen en wat je moet doen om ze te bereiken. Van uitstel komt maar al te vaak afstel… Daar kun je nu verandering in brengen!

Doelgroep:

Ben je een ervaren juridisch professional (advocaat, jurist) met een eigen praktijk en wil je voor 2019 nu echt een persoonlijk business development plan? Dan help ik je graag om dit te realiseren.

Inhoud:

Tijdens de workshops komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Wat is Legal Business Development? Waarom is het van belang? Wat zijn de essentiële bouwstenen?
 • Technieken voor positionering en het formuleren van doelstellingen om te komen tot een toekomstbestendige praktijk.
 • Wat zet ik in mijn persoonlijk business development plan?
 • Ontwikkelen, beoordelen, uitwerken en opvolgen van nieuwe kansen.

Resultaat:

Na afloop:

 • Heb je inzicht in legal business development en hoe je dit tot onderdeel van je dagelijkse praktijk kunt maken;
 • Heb je inzicht in wat je eigen ambities en doelen zijn met betrekking tot gewenste groei van (ideale) cliënten, soort werk en omzet;
 • Weet je welke activiteiten nodig zijn om de doelen te behalen;
 • Heb je een persoonlijk business development plan voor 2019 met strategische doelen en concrete acties om die doelen te behalen.

Programmaopzet:

 • 3 avondsessies: donderdag 22 november 2018, donderdag 17 januari en 31 januari 2019;
 • Met een select gezelschap van maximaal 12 deelnemers;
 • Per sessie: theoretische kaders, met ruimte om de eigen ambities, doelen en acties te formuleren;
 • Inclusief de mogelijkheid van een coachingsgesprek, telefonisch of via Skype, van maximaal een uur gedurende de periode van de workshop (november 2018-januari 2019).

Je investering: 

€ 750,00 exclusief BTW.

Aanmelden:

Via: beatrijs@breaknewground.nl

Meer informatie? bel mij gerust: 06-51254339

Annulering:

Na aanmelding reken ik op jouw inzet en aanwezigheid. Maar tot 2 weken voor aanvang kun je schriftelijk en kosteloos annuleren. Annuleer je binnen 2 weken voor de cursusdatum dan breng ik de volledige deelname kosten in rekening, ook wanneer je aanmelding binnen deze periode heeft plaats gevonden. Ben je alsnog een keer verhinderd? Laat het mij dan op tijd weten, bij voorkeur uiterlijk 24 uur voor aanvang van de geplande cursusdag.