Van plan naar actie

Welke activiteiten moeten worden ingezet om de doelen uit het plan te bereiken? Zijn er bestaande business development activiteiten die kunnen worden geoptimaliseerd? Moeten er nieuwe activiteiten worden ontwikkeld? Hoe kun je ervoor zorgen dat de strategie wordt geïmplementeerd en uitgevoerd? Hoe kun je door klantanalyse nog meer groei behalen? Break New Ground helpt vanuit de strategische ambities en doelen van kantoor nieuwe wegen in te slaan voor klantgroei.

Klantanalyse

Het huidige klantenbestand biedt een schat aan informatie. Door te analyseren welke cliënten nu en in de toekomst potentieel de meeste waarde zullen leveren, kunnen daarop gerichte business development activiteiten worden ingezet. Om de huidige cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn, wil je graag weten wat ze vinden van de kwaliteit van de dienstverlening. Kwalitatief onderzoek naar klanttevredenheid is daarvoor een uitstekend middel. Wie zijn de belangrijkste cliënten, waaruit de meeste groei valt te verwachten? En welke partijen zouden als potentiële nieuwe cliënten kunnen worden aangemerkt? In welke marktsectoren is potentiële groei te verwachten?

Break New Ground helpt bij deze analyses en bij het ontwikkelen van vernieuwende commerciële activiteiten die passen bij het kantoor en bij het talent van een individuele advocaat. 

  • Klanttevredenheidsonderzoek
  • Klantanalyse
  • Pijplijnanalyse
  • Client intelligence onderzoek
  • Ontwikkelen van nieuwe proposities

Welke ervaring hebben we in huis? Experience management

Voor een kantoor waarin advocaten en juristen met elkaar samenwerken is het van belang te weten welke ervaring beschikbaar is voor huidige maar vooral ook voor potentiële klanten. Iedere individuele fee earner kent de ins and outs van de dossiers die hij of zij in behandeling heeft, de aard en omvang van gesloten deals en projecten, procedures. Maar het blijkt vaak lastig om de belangrijkste data daarvan snel met elkaar te kunnen delen. Wanneer je een systeem hebt om deze schat aan ervaring te ontsluiten, kun je snel en adequaat op pitches en vragen van cliënten reageren. Het opstellen van submissions voor legal directories als Legal 500, Chambers etc. zal bovendien veel minder tijd kosten. Break New Ground helpt bij het opzetten van een systeem dat werkt binnen uw organisatie.